Udsigt til rekordhøje afregnings-priser for vindenergi i september

De østdanske vindmølleejere kan se frem til en god måned, da forwardprisen for afregning af vindmøllestrøm for september torsdag har passeret 48 øre/kWh. I juli måned lå den gennemsnitlige afregningspris for vindenergi i Østdanmark på 39 øre/kWh.

Det skyldes bl.a., at et kabel fra Sjælland til Tyskland er ude af drift pga. reparationer efter et olielæk, og at elforbindelsen over Øresund til Sverige skal vedligeholdes, hvilket betyder at kablet kun er tilgængeligt i varierende omfang i løbet af måneden. Den eneste fuldt funktionelle forbindelse til Sjælland er Storebæltsforbindelsen til Vestdanmark. Derudover er et større sjællandsk kraftværk ude af drift pga. vedligeholdelse, hvilket også bidrager til de højere afregningspriser.

Vest for Storebælt er forwardprisen for vindmøllestrøm på 43,9 øre/kWh for september, hvilket også er et rekordhøjt niveau.

”De danske vindmølleejere kan se frem til en september måned, hvor vindmøllestrømmen forventes at blive afsat til rekordhøje priser,” siger Søren Klinge, seniorøkonom i Danmarks Vindmølleforening. ”Vi skal mange år tilbage for at finde tilsvarende prisniveauer for vindmøllestrøm. Afregningsprisen forventes at blive så høj i både Øst- og Vestdanmark, at de vindmølleejerne, der fortsat modtager tilskud, vil få det beskåret ved den kommende afregning for september. De mange vindmøller, som producerer uden tilskud, vil til gengæld få fuld glæde af de rekordhøje afregningspriser,” ifølge Søren Klinge.

Kablet til Tyskland forventes i drift igen i slutningen af september og vedligeholdelsesarbejdet på kablet til Sverige forventes også færdigt omkring månedsafslutningen. Spotpriserne i løbet af september forventes at blive meget afhængige af, hvor meget el vindmøllerne rent faktisk vil producere.


Figur 1: Spotpriser og afregningspriser for vindenergi i Østdanmark

30.8.2018

 
 


 

Det mener vi

Se også vore pressemeddelelser, rapporter, notater mm.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Da Danmark fik vinger. Bogen om 40 års vindmøllehistorie
 

Myter om vindkraft

Danmarks Vindmølleforening begår seriemord på de første 12 myter om vindkraft