Flot initiativ for havvind fra regeringen - men der skal mere til

Søndag foreslog regeringen at foretage et udbud af en 800 MW havvindmøllepark i 2021 eller 2022. Forslaget må formodes at være første skud i en forhåbentlig lang byge af initiativer i et samlet udspil til en ny, bred energiaftale for perioden 2020 til 2030.

”Flot udspil fra regeringen. Jeg håber, at regeringens udmelding om at ville bygge en 800 MW havmøllepark inden 2027 kun er første lille dryp i den nødvendige flod af initiativer, der skal til for at nå regeringens eget mål om et fossilfrit Danmark.”

Søndagens udmelding er glædelig, men 800 MW havvind udgør under en syvendedel af, hvad der er nødvendigt for at nå regeringens eget mål for den vedvarende energi. Ifølge energiminister Lars Chr. Lilleholt er det nødvendigt at udbygge den vedvarende energi med hvad der svarer til en 600 MW havmøllepark om året, for bare at nå regeringens eget mål om mindst 50 procent VE i 2050.*

Det var bemærkelsesværdigt, at de konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard samme dag som ministeren kom med hans udspil udmeldte på twitter, at de konservative forestiller sig tre store havvindmølleparker i perioden inden 2030. Der er derfor håb for de videre forhandlinger om havvindens rolle i det kommende forlig.     

---

* Ministeren udtalte om regeringens 50 % mål i 2030 i et interview med Ritzau 13. marts 2017:

»Vi kommer til at investere i yderligere udbygning i vedvarende energi i perioden fra 2020 til 2030. Hvis man prøver at omsætte det, der mangler, svarer det til en havvindmøllepark på størrelse med Kriegers Flak om året”«, sagde ministeren.
»Vi har ingen planer om at bygge en havvindmøllepark om året, men det siger noget om udfordringen, vi står overfor.« fortsatte ministeren.

24.4.18

 

Læs mere

Regeringen vil bygge en af verdens største havvindmølleparker, nyhed på DR, 23. april 2018

Indslag fra 21 Søndag, 22. april  2018

Energi-, Forsynings-, og Klimaministeriet

 

Da Danmark fik vinger. Bogen om 40 års vindmøllehistorie

 

 

 

Det mener vi

Se også vore pressemeddelelser, rapporter, notater mm.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Da Danmark fik vinger. Bogen om 40 års vindmøllehistorie
 

Myter om vindkraft

Danmarks Vindmølleforening begår seriemord på de første 12 myter om vindkraft